JellyPages.com

Winnie The Pooh Glitter

Wednesday, 27 May 2015

SHORTFILM HIJRAH CORPORATION UPSI


Haaaaaa lupe nak ceghitaa dekat korang korang ni laa tugasan MTE yang terakhir kena buat lakonan menggunakan video maker huu tugasan ni laa paling seronok dan agak mencabar disebabkan kena jadi pelakon bhahahah 

Sampai kul 4 pagi duduk dekat masjid nak siapkan video yang kami berlakon ni kenangan betul lah hahaha

Walaupun tak pandai berlakon macam artis-artis macam Emma Maembong ke Mia Ahmad ke huhu tetap jugak gigih cuba berlakon untuk dapat markah daripada En.Hafizul hihihi

Tapi pengalaman yang seronok sebab first tyme acah jadi pelakon hahahaahaha

Selamat Menonton semuaaaaaa :))))))

Taraaaaaaaaaaaa, saksi kan lahhh hehe





Last Kelas MTE

Berakhir sudah kelas subjek MTE3012 semester 1, banyak ilmu yang dapat dari En.Hafizul mengenai kemahiran komputer dan teknologi.... 



Terima kasih En.Hafizul yang banyak memberi tunjuk ajar dan banyak bersabar dengan kerenah kami di dalam kelas. Hee Err pernah jugak datang lewat ke kelas MTE maapkan yee En.Hafizul huhu 




Terima kasih juga pada kawan kawan sekelas yang banyak mebantu dalam melaksanakan tugasan tugasan yang diberikan , Best berkawan dengan korang semua . Sporting+Enjoyyyyyy yeahhhhh. 



Semoga kite ketemu lagi :)




Nak tunjuk sikit pensyarah kelas sy yg sporting selpiee kittt hehe





AUDACITY

Tugasan MTE kali ni adalah pasal Audacity, amondo eyyhhh tuuuuu. Haa dengar niii...


Untuk Audacity ni pula En Hafizul suruh setiap seorang menyanyi hehehehheehhehehe

Suara gue memang tersangat lah sumbang sekali kena pulak menyanyi, memang idokkk leeeee . Agak agak kalau masuk Akademi fantasia memang yang pertama sekali tercalon keluar kahkahkah :P

Gue pilih lagu ini bahhhhh hahahhahah I LOVE YOU eeiuuu HAHAHAHA


Lirik Lagu I Love You – Najwa Latif


Mungkin kita pernah rasa tentang cinta,

Yang takdirnya bukan untuk kita,

Mungkin ini adalah cara meluah cinta,
Tanpa berkata atau berpandang mata,

Mungkin aku mencintaimu walaupun engkau tak pernah tahu,
Mungkin aku mencintaimu tanpa lelah atau pun jemu,


I’m sorry but i love you,

I’m sorry if i miss you,

Even if i can’t have you ,
You know i’ll always be there for you,



Mungkin kita tak bersama di takdirkan,

Tak mengapa asal kau bahagia,

Biar aku mencintaimu biar tiada siapa yang tahu,
Biar aku mencintaimu dalam diam ataupun bisu,



I’m sorry but i love you,

I’m sorry if i miss you,

Even if i can’t have you,
You know i’ll always be there for you.



Biar aku mencintaimu biar tiada siapa yang tahu,

Biar aku mencintaimu dalam diam ataupun bisu,
I’m sorry but i love you,

I’m sorry if i miss you,

Even if i can’t have you,

You know i’ll always be there for you.


I’m sorry but I love you…

Tuesday, 26 May 2015

GIMP (POSTER)

Tugasan kali ini dikehendaki membuat poster dengan menggunakan application GIMP. Huhu

Sedikit perkongsian mengenai GIMP. Perisian GIMP atau dikenali GNU Image Manipulation Program merupakan salah satu perisian sumber terbuka yang diberikan secara percuma melalui General Public License (GPL). Perisian GIMP mempunyai kebolehan dan keupayaan yang sama dengan perisian pemprosesan imej berbayar untuk melaksanakan sesuatu tugasan seperti mengubah foto, memanipulasi imej, dan membentuk imej. Hasil akhir tugasan boleh disimpan melalui pelbagai format.

Haaaaa ni poster yang eden buat phewwwww



TUGASAN EXCEL

Tugasan MTE kali ini adalah mengenai MICROSOFT EXCEL..


Sedikit nota Excel yang dapat dikongsikan daripada saya, Selamat Membaca :)


Microsoft Excel merupakn aplikasi perisian lembaran kerja yang popular yang dihasilkan oleh Microsoft Corporation. Penggunaannya lebih kepada menghasilkan pelbagai jenis lembaran kerja termasuk menggunakan teks, perhitungan dan manipulasi serta carta.


Ini adalah tugasan Excel yang saya buat #Peaceeee

Markah pelajar bagi Tahun 3

Markah Pelajar Tahun 4

Graf Markah Pelajar Tahun 3

Graf Markah Pelajar Tahun 4


Monday, 25 May 2015

SIJIL PENGHARGAAN&SIJIL PENYERTAAN

Tugasan kali ini Pensyarah kelas iaitu En.Hafizul Fahri bin Hanafi.
Di mana kami semua dikehendaki mebuat sijil penghargaan dan sijil penyertaan.

Pertama kali buat sijil acah acah jadi Pengetua Sekolah sat :P 

Macam gini laa yang saya buat >>>>>


SIJIL PENGHARGAAN
SIJIL PENYERTAAN



Sunday, 24 May 2015

TUGASAN MTE (POWER POINT)

Sedikit tugasan mengenai Power Point:

Power point adalah perisian persembahan yang disediakan dalam pakej Microsoft Office. Perisisan ini menyediakan ruang untuk pembinaan persembahan elektronik yang terdiri daripada beberapa slaid.

Persembahan elektronik biasanya digunakan untuk tujuan pembentangan seperti pembentangan seminar, pembentangan kuliah oleh pensyarah, pembentangan tugasan oleh pelajar, pembentanagn produk untuk tujuan perniagaan, pengajaran di bilik darjah dan berbagai-bagai jenis lagi pembentangan.


Tugasan power point yang kami kena lakukan adalah seperti ini :





Tentang Mak&Abah saya :)

My Profil :)

My Family :)
 Sekian :')